درصد همانند جویی

چکار کنیم درصد همانندجویی بالا نره؟

کاهش درصد همانندجویی پایان نامه چگونه است؟

در واقع کاهش درصد همانندجویی پایان نامه یک روش نیست بلکه یک فرآیند است. فرآیندی که باید از زمان شروع به نگارش پایان نامه یا پروپوزال به آن دقت داشته باشید، و برای تهیه محتوای خود از منابع جدید و به ویژه لاتین استفاده کنید.

با توجه به کثرت دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی تقریبا این امکان که موضوع شما یک مبحث یونیک باشد و دانشجوی دیگری در این زمینه کار نکند، تقریبا نزدیک به صفر است، لذا همان منابعی(اعم از کتاب، مقاله، پایان نامه) که شما استفاده میکنید، مطمئنا در پایان نامه ای دیگر با کمی تغییر (صرفا در موضوع اصلی) استفاده می شود و در نهایت این به عنوان مشابهت در همانندجویی پایان نامه خود را نشان می دهد.

اما اگر کار تدوین پایان نامه شما به پایان رسیده است و در مرحله دریافت تاییدیه درصد همانندجویی هستید، بنابرین سوال اینجاست در این صورت چگونه درصد همانندجویی پایان نامه را کم کنیم؟ در ادامه این نوشتار با ما همراه باشید.

آروین مشاور پایان نامه

گواهی همانندجو چیست؟

بعد از آماده کردن پایان نامه و قبل از دفاع باید به سایت ایرانداک مراجعه کرده و تمام متن پایان نامه را در آن قرار دهید تا مشخص شود که چند درصد از کار شما کپیه!!!

اگر درصد همانندی بالاتر از درصد مشخص شده از طرف دانشگاه شما باشد اجازه ی دفاع به شما داده نمیشود تا قسمت های مشابه را ویرایش کنید.

چه راهکاری برای بالانرفتن درصد همانندی وجود دارد؟

کپی نکنید! به همین سادگی!

از هیچ منبعی کپی نکنید. بجز اینکه باعث بالارفتن همانندی میشود کار درستی هم نیست و نوعی سرقت ادبی محسوب میشود. میتوانید بجای کپی کردن متن را بخوانید و برداشت خودتان را از آن بنویسید.

سوال مهمی که در اینجا مطرح میشود این است که بعد از تغییر دادن متن لازم به ذکر منبع است؟

بله!! شما باید تحت هر شرایطی رفرنسی که از آن ایده یا الهام گرفتید را ذکر کنید. بدون ذکر منبع کار شما سرقت ادبی محسوب میشود چون دستاورد شخص دیگری را به نام خود ذکر کردید.

کدام قسمت ها از پایان نامه را در همانندجو قرار دهیم؟

تمام متن پایان نامه را قرار دهید بجز عنوان هر فصل، مقدمه، بیان مسئله، مبانی نظری، پیشینه پژوهش، روش پژوهش، نتیجه گیری و عناوین این چنینی که توی هر پایان نامه ای هست. زیرا باعث بالارفتن بیخودی درصد همانندی میشود. همچنین منابع انتهای کار را نیز لازم نیست در همانندجو قرار دهید زیرا از هر منبعی که شما استفاده کردید ممکن است افراد دیگر هم استفاده کرده باشند و قرار دادن آن در فهرست همانندجو باعث بالا رفتن خیلی زیاد همانندی خواهد شد.

در صورتی که از منابع خارجی استفاده میکنید طبیعتا ترجمه انجام میدهید و ترجمه دو شخص مثل هم نیست! پس این کار کپی محسوب نشده و درصد همانندی را بالا نمیبرد. البته در استفاده از منابع خارجی هم ذکر منبع لازم و ضروری است.

در نتیجه اگر از منابع لاتین استفاده کنید خیلی بهتر است. زیرا هم باعث بالانرفتن درصد همانندی میشود و همچنین استفاده از منابع لاتین معتبر منجر به بالا رفتن ارزش و اعتبار پایان نامه خواهد شد و ذهنیت اعضای هیئت داوری دید بهتری نسبت به پایان نامه شما خواهند داشت.

به طور کلی برای همانندی پایان نامه موارد زیر را در نظر داشته باشید

1- برای انجام همانند جویی، لازم است صفحات پایان نامه بدون صفحات اولیه (صفحه عنوان، بسم لله ، صفحه تشکر و…) و مراجع بررسی شود.

۲- دانشجو لازم است شناسه مدیر پژوهش را در زمان انجام همانندجویی در سامانه وارد نماید تا مدیر پژوهش مستقیما از طریق ایرانداک به نتایج دسترسی داشته باشد.

۳- طبق مصوبات دانشگاه، درصد همانندجویی مجاز ۳۰ درصد و همانند جویی جزئی از هر منبع حداکثر ۵ درصد است.

۴- اگر همانند جویی دانشجویی بالای ۵۰ درصد باشد، آن دانشجو در آن ترم نمی تواند از پایان نامه خود دفاع نماید.

۵- درصد اولین همانندجویی بین ۴۰ تا ۵۰ درصد منجر به تعویق دو هفته ای زمان دفاع دانشجو از پایان نامه خواهد شد.

۶- درصد اولین همانندجویی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد منجر به تعویق یک هفته ای زمان دفاع دانشجو از پایان نامه خواهد شد.

دانشجو باید نتایج همانندجویی را برای مدیر پژوهش گروه، استاد راهنما، استاد مشاور و  Instructors(و پوشه مربوط به هر یک از اساتید را انتخاب نماید) از طریق پیام رسان آموزشی تالار وبینار پایان نامه و سمینار دانشکده خود، ارسال و تاییدات آنها را دریافت نماید.

در صورت عدم تایید گزارش همانندجویی، لازم است اصلاحات لازم با راهنمایی استاد راهنما در پایان نامه انجام شود سپس مجدداً همانند جویی انجام شود و نتیجه در ذیل پست قبلی ارسال گردد.

امتیاز دهید

4 دیدگاه دربارهٔ «چکار کنیم درصد همانندجو بالا نره؟»

  1. با سلام.بنده سوالی که برام پیش آمده اینکه پایان نامه اصولا باید با مطالعه و استفاده از مقالات کتاب و پایا نامه ها نوشته شود و جلوی هر متن نام منبع به عنوان مثال مقاله و … درج گردد.پس چگونه عنوان می کنند نباید همانند باشد؟مگر می شود پایان نامه رو از ذهن خود نوشت؟

    1. با سلام خدمت شما
      شما درست می فرمایید ابتدا باید کتاب و پایان نامه های مرتبط در زمینه تحصیلی خود را به درستی مطالعه کنید و بعد از آن باید برداشتی که از منابعی که مطالعه فرمودید را بنویسید به این شیوه تا حد خیلی زیادی از همانند بودن مطالب خود جلوگیری می کنید.

  2. نگار کریمی

    سلام وقتتون بخیر، سوالی که من از حضورتون دارم اینه که آیا استفاده زیاد از یک منبع به طور مثال یک کتاب، با وجود تغییر دادن ادبیات، باز هم همانندجویی رو بالا میبره؟

    1. با سلام و درود
      همانندجویی ارتباطی به تعداد منابع و این که از منبع خاصی استفاده شود ندارد. فقط این که کلمات و واژه ها طوری تغییر کنند که مفهوم را برسانند نه کپی بودن آن. در کل استفاده زیاد از یک منبع در پژوهش جالب نیست.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *